Meppeler Kamerkoor

Concerten "van hemels feest tot helse geest" Cigale in samenwerking met het Drents Symfonie Orkest

 

Bestel hier uw kaarten

 

Data:

  • Zaterdag 25 mei 2024 20:00 uur in de Goede Herderkerk in Emmen
  • Zaterdag 1 juni 2024 20:00 uur in de Adventskerk in Assen
  • Zondag 2 juni 2024 15:00 uur in de Samenstroom Meppel

 

Medewerkenden:

Meppeler Kamerkoor Cigale o.l.v. Marion Bluthard

Drents Symfonie Orkest o.l.v. Pieter Cox

Solisten:

Aaike Nortier - sopraan

Eske Tibben - alt

Han Warmelink - tenor

Bert Suhlmann - bas

 

Programma:

  • Ouverture uit Der Vierjährige Posten D. 190, Franz Schubert
  • Four Estonian Lullabies, Veljo Tormis
  • Lauda Sion op. 73, Felix Mendelssohn
  • Pauze
  • Erlkönigs Tochter op. 30, Niels Gade

 

 

 

 

Aaike Nortier, sopraan

"Zingen is zo leuk omdat je al je emotie erin kunt uiten en het een heel vrij gevoel geeft. Iedereen zingt wel eens en ik ben blij dat ik het nog steeds elke dag mag doen."

 

Aaike is een jonge maar ervaren zangeres en een aanstormend talent in de zangwereld. Binnenkort staat ze in de finale van het Prinses Christina Concours 2024. Ze zingt bij ons mee in Lauda Sion van Mendelssohn en in Erlkönigs Tochter van Gade.

 

 

 

Eske Tibben, alt

"Zingen is zo leuk omdat zingen verbindt, zowel met jezelf als met de ander. Je stem vertelt altijd iets over jezelf, het is een tool om jezelf te uiten. Geen stem is hetzelfde en je raakt, als het goed is, nooit verveeld van wat je allemaal kunt doen met je eigen geluid."


Eske zingt in Mendelssohn’s Lauda Sion én zij zingt de rol van de moeder van hoofdpersoon Herr Oluf in Gade’s Erlkönigs Tochter. Eske is een veelgevraagd soliste, geliefd om haar bijzondere, warme timbre. Ook zingt ze met veel liefde in ensembleverband met professionele koren.

Han Warmelink, tenor

"Ik ben vooral benieuwd of het lukt om het noodlot van Herr Oluf in Erlkönigs Tochter over te brengen op het publiek. Het is een prachtig verhaal op welhaast filmische muziek en ik zie er naar uit om dit kleurrijke werk met koor, orkest en solisten uit te voeren onder de bezielende leiding van Marion Bluthard."

 

Han Warmelink zingt de tenorpartij in Lauda Sion én zingt in Erlkönigs Tochter de rol van edelman Oluf die, op de avond voor zijn huwelijk, de aantrekkingskracht van de elvenprinses uiteindelijk toch weet te weerstaan, wat haar ertoe brengt Herr Oluf te vervloeken. Met de dood tot gevolg.

Han is een veelgevraagd en breed inzetbaar tenorsolist die met tal van koren en instrumentale gezelschappen samenwerkt. Velen zullen hem ook kennen als muzikaal leider van het kwintet Sequens en het daar omheen gebouwde Consequens, waarmee hij in de loop der jaren meer dan 500 concerten verzorgde.

 

Bert Suhlmann, bas
"Waar ik het meeste naar uit kijk? Om samen met iedereen: koor, solisten en orkest, een mooi programma te brengen. Dat klinkt misschien wat cliché, maar het samen muziek  brengen is fijn om te doen."


Bert zingt al vanaf zijn jaren op de basisschool. Daar is bij hem het enthousiasme voor zingen ontstaan. Hij heeft jarenlang zanglessen gevolgd en zich daarbij vooral gericht op klassieke liederen. En zo heeft hij bijvoorbeeld ook Schubert’s Winterreise gezongen, en wel in het Gronings. Het spelelement is er langzaam bij gekomen, door rollen in opera’s, operettes en musicals. Bert zingt bij ons als solist mee in Lauda Sion van Mendelssohn.

Eerdere concerten

Zaterdag 14 oktober 2023

jubileumconcert - 40 jaar

Zondag 5 februari 2023 - Verhalenconcert

 

Meppeler Kamerkoor Cigale trad op tijdens het Puppet international m.m.v. studio de Maan-Martin Boverhof op zondag 13 november 2022

Vrijdag 20 mei 2022 

Meppeler Kamerkoor Cigale trad op tijdens het

Meppeler Muziekfestival

 

Woensdag 13 april 2022 Herdenkingsconcert

bevrijding van Meppel

Zondag 1 december 2019 - winterconcert te IJhorst

winterconcert